Udka kurze duszone z warzywami

Udka kurze duszone z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • nieduże udka

    4 szt
  • pomidory małe

    3 szt
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • bakłażan

  • cukinia

    1 szt
  • zioła prowansalskie

    1 łyżeczka
  • oliwa

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka natrzeć sola i pieprzem. Warzywa- oprócz pomidorów - pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać i pokroić w plastry.Udka obsmażyć na połowie oliwy, przykryć i dusić 25 min.W rondlu zeszklić cebulę na pozostałej oliwie, dodać zmiażdżony czosnek i chwile smażyć. Wrzucić resztę warzyw, wsypać zioła i dusić na małym ogniu. Po 10 minutach włożyć do warzyw udka i dusić jeszcze 5 minut. Podawać z bagietką lub grzankami czosnkowymi.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adam1f

10.05.2011 00:25
niezłe

Dorota76

07.02.2011 17:45
coś pysznego

gośka

25.01.2011 16:06
mniam pychotka

gośka

25.01.2011 16:06
mniam pychotka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat