Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szczupak w ziołach z piekarnika

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szczupak
sól
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
sok z cytryny
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: szczupak w ziołach z piekarnika

rybę oczyścić umyć podzielić na dzwonka lub zostawić w całości,natrzeć solą,pieprzem cytrynowym świeżo zmielonym skropić sokiem z cytryny,w każdą dzwonkę wetrzeć ok. łyżeczki przyprawy do ryb i skropić oliwą z oliwek odstawić na ok.20min.do lodówki,po tym czasie zawijać dzwonka w folię aluminiową układać na blasze i zapiec w piek.w temp.190st.20min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

26.09.2013 16:36
smaczny super
Grazyna0211 10.09.2013 16:35
lubię szczupaka pyszne danie
IKrakowianka 04.12.2011 18:46
dobra jest taka ryba
Wafelek2601 07.06.2011 08:23
super
Robert10 03.06.2011 18:50
smaczna taka rybka
MAR3STA 31.05.2011 22:33
na pewno był pyszny;)
Nina7 31.05.2011 11:26
super pomysł!
halinka1011 31.05.2011 07:36
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak