Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czerwone kulki buraczków z pstrągiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 1/2 kg
chrzan świeżo starty 1 łyżka
śmietana gęsta zakwaszana 150 gram
sól
Pieprz biały mielony Prymat
pstrąg wędzony filet 1 szt
kremówka 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: czerwone kulki buraczków z pstrągiem

Buraki oczyszczamy,myjemy i wkładamy do gotującej osolonej wody,gotujemy do miękkości,następnie wyjmujemy i studzimy zimną wodą i obieramy.Specjalną łyżką wykrawamy kulki rozkładamy je w formie kwiatu i posypujemy chrzanem.Z filetów usuwamy ości i rozgniatamy widelcem.Do miski nalewamy ,śmietanę, bitą śmietanę a potem filety,doprawiamy solą i pieprzem.Kopczyki śmietany rozkładamy wokół buraków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 19.07.2011 08:31
Fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak