Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśniki po bretońsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka gryczana 25 dkg
jajko 3 szt
oliwa 1 łyżka
mleko 1,5 szklanki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki po bretońsku

do mąki dodajemy troszkę soli żółtka i oliwę mieszamy stopniowo dolewając letnie mleko,powinno nam powstać ciasto konsystencji gęstej śmietany.Z białek ubijamy pianę i dodajemy ją do ciasta mieszamy i od razu smażymy na rozgrzanej oliwie z obu stron.Naleśniki podaje się bezpośrednio po usmażeniu z dodatkiem zrumienionych kiełbasek lub jako dodatek do zsiadłego mleka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 09.12.2012 08:32
dobre
Halusia 29.06.2011 22:26
Super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak