Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto krówka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 6 sztuk
cukier 150 g
mąka 100 g
ocet 1 łyżeczka
jajko 2 sztuki
żółtko jajek 6 sztuk
cukier 6 łyżek
mąka 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto krówka

Ciasto I:
Bialka ubic z cukrem na sztywna piane, dodac ocet i make, wymieszac.
Ciasto II:
Zoltka utrzec z jajkami, cukrem, maka, proszkiem do pieczenia i kakao.
Za pomoca lyzki wykladac na blaszke na przemian porcje ciasta jasnego i ciemnego. Wstawic do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 35 min.
Gotowe ciastoi wyjac i ostudzic. Nastepnie przekroic wzdluz na pol. Placki mozna przelozyc dowolna masa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak