Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik dwumięsny

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

golonki 1
kiełbasa myśliwska 20 dag
kasza jęczmienna 4 garście
ziemniaki 2
marchewka 2
pietruszka 1
ziele angielskie 3
Liść laurowy suszony Prymat 2
kostka mięsna 2
lubczyk 4 liście

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik dwumięsny

Do zimnej wody wkładamy golonkę i gotujemy ok. 1 godziny. Gdy mięso zacznie odchodzić od kości oddzielamy mięso od kości i tłuszczu i kroimy (do zupy potrzebne będzie nam jest czyste mięso, bez kości i tłuszczu). Do wywaru golonkowego dodajemy pokrojoną marchewkę oraz pietruszkę, przyprawy oraz kostki mięsne. Po 25 minutach gotowania dodajemy pokrojone mięso z golonki, półplasterki lub ćwiartki kiełbasy (im bardziej sucha tym lepiej) oraz pokrojone liście lubczyku. Wsypujemy kaszę i gotujemy ok. 15-20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 06.03.2013 22:24
pycha, uwielbiam takie zupy
BernadettaP 09.03.2012 10:48
Bardzo lubię krupnik, zwłaszcza z dużą ilością kaszy :)
Seba 27.01.2012 10:29
pycha
Marlena/Kinia 11.11.2011 11:14
przepyszna zupka...
edyta44 12.10.2011 10:59
pysznosci
bercik1 07.09.2011 23:32
na pewno smaczny ten krupniczek
IlonaAlbertos 07.09.2011 14:49
Musi smakować wspaniale. Niby prosta zupka, ale na pewno smaczna.
Izabela/bella81 20.06.2011 09:50
pyszny
Wafelek2601 11.06.2011 12:17
musiał być pyszny
ben-ka 03.06.2011 08:28
to bardzo bogaty krupnik:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak