Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada czekoladowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
cukier 90 g
mąka 120 g
mleko 1/2 szklanki
cukier 3/4 szklanki
kakao 2 łyżki
masło 2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada czekoladowa

Bialka oddzielic od zoltek, po czym ubic na sztywna piane dodajac 90 g cukru, zoltka oraz make. Wylozyc ciasto na natluszczonej formie wstawic do piekarnika nagrzanego do temp 200 stopni i piec 15 min. Wyjac wylozyc na recznik kuchenny, zwinac i przestudzic.
Mleko zagotowac, dodac 3/4 szklanki cukru i kakao. Przestudzic i utrzec z 2 kostkami masla. Ciasto rozwinac, posmarowac kremem i ponownie zwinac.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak