Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka a’la schabowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka 1
kminek 1 łyżeczka
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka a’la schabowy

Aby przepis doszedł do skutku musimy dysponować dość wysoko ciętą golonką, aby oprócz kości był spory kawałek mięsa. Golonkę mocno schładzamy i część mięsa oddzielamy od kości jednym cięciem (golonkę z kością można wykorzystać do innej potrawy) i kroimy je w plasterki (a raczej paski). Lekko rozbijamy tłuczkiem (uważamy, ponieważ mięso łatwo rozpada się na kawałki) i oprószamy przyprawą do mięsa wieprzowego. Jajka mieszamy z kminkiem i kawałeczki mięso najpierw maczamy w jajku, a potem w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor na rozgrzanym smalcu. Podajemy z ziemniaczkami i sezonową surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 29.12.2011 12:12
warto zrobić
edyta44 29.12.2011 12:00
pycha
zuzanna_z 29.12.2011 11:20
super
Motorek 30.06.2011 10:22
smaczne
Wafelek2601 08.06.2011 22:44
super pomysł
Wafelek2601 08.06.2011 22:44
super pomysł
Nina7 31.05.2011 11:26
ciekawa propozycja:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak