Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogórki nadziewane pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 4 średnie szt
pieczarki 25 dkg
tłuszcz 1,5 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
jajko 1 szt
śmietana gęsta 2/3 szklanki
chrzan starty 3 łyżki
natka pietruszki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ogórki nadziewane pieczarkami

Ogórki obieramy,kroimy wzdłuż na połówki wydrążamy środki i posypujemy przyprawami i odstawiamy na 30 min.Pieczarki obieramy i drobno kroimy i smażymy,następnie łączymy je z bułką tartą chrzanem jajkiem,posiekaną natką pietruszki,doprawiamy i napełniamy ogórki,polewamy je tłuszczem i pieczemy w gorącym piekarniku skrapiając wodą.Pod koniec pieczenia wlewamy śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 22.07.2011 07:02
Z chrzanem nigdy nie robiłam, warto wypróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak