Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

\"Ekspres\" sernik na zimno

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sernik na zimno
mleko
serki homogenizowane 2
truskawki świeże 40dag
czereśnie 15dag
sok z cytryny
biszkopty okrągłe
kawa rozpuszczalna
galaretka owoce leśne 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: \"Ekspres\" sernik na zimno

Niby kolejna żadna filozofia, niby prawie,że \"ze sklepu\"...ale wzbogacony o małe dodatki smakowe;)
Galaretkę rozpuścić w ok.300-350 ml gorącej(ale nie wrzącej) wody i odstawić do wystygnięcia. Gotowy proszek sernikowy zmiksować z 2szklankami mleka, po czym dodać serki i wlać sok z połowy cytryny(zmiksować całość). Formę wyłożyć biszkoptami nasączonymi w mocnym naparze z kawy (ale delikatnie żeby nie były zbyt rozmiękczone). Masę wylać na biszkopty i schować do lodówki na ok pół h. Owoce umyć. Truskawki przekroić na pół a czereśnie wydrylować. Na masie układać owoce i zalać tężejącą już galaretką. Schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 31.05.2011 09:58
powiem tak,kiedyś byle jak zmiksowałam i nie był perfekcyjny ale dokładnie wymieszany jest bardzo dobry. Z resztą zależy z jakiej firmy/ z jakimi dodatkami itp. co kto woli:)
SmacznaPyza 31.05.2011 09:53
oczywiście to moje, subiektywne zdanie - jeśli komuś smakuje to dobrze
SmacznaPyza 31.05.2011 09:52
jadłam ostatnio u znajomych sernik zrobiony właśnie z takiego \"gotowca\" w proszku - nie smakował mi - lepiej kupić więcej zwykłego sera i zrobić samemu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak