Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak na łopatce

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler
pietruszka
marchew 2
natka pietruszki
koper świeży
łopatka bez kości 40dag
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
przyprawa do potraw
kapusta młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak na łopatce

Warzywa umyć i pokroić, kapustkę poszatkować. Wszystko wrzucić do garnka,zalać wodą, dodać kilka ziarenek ziela i 2-3 listki laurowe. Gotować na małym ogniu pod pokrywką. W tym czasie mięso oczyścić i pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju (oprószyć solą i pieprzem) i osączyć z nadmiaru tłuszczu. Wrzucić do miękkich warzyw, chwilę poddusić (by smaki się połączyły). Natkę i koper posiekać i również dorzucić do garnka. Doprawić jarzynką.
***
można dla wzbogacenia dodać kostkę bulionową

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawel6 31.05.2011 11:29
apetyczny!
polly66 30.05.2011 20:39
dla ścisłości - korzeń selera w składnikach ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak