Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsny gulasz

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso gulaszowe 1 kg
przyprawa uniwersalna Kucharek
kostka do sosów pieczeniowa 1
cebula biała 1\\2 kg
mąka
śmietana 12%
woda
Liść laurowy suszony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsny gulasz

Mięsko nacieramy mieszanką przypraw , smażymy razem z cebulą pokrojoną w półplasterki następnie wrzucamy do wody , którą wcześniej zagotowaliśmy . Wrzucamy kostkę i przyprawy , mięsko gotujemy do momentu aż będzie miękkie. Na koniec zagęszczamy wodą z mąką i zabielamy śmietaną .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 23.09.2012 13:33
super wygląda
babcia
babcia 23.09.2012 13:33
super wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak