Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Toffi z herbatnikami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 litr
cukier 3/4 szkl
cukier waniliowy 1 szt
budyń śmietankowy 1 szkl
mąka pszenna 1 szkl
mąka ziemniaczana 1 łyżka
jajko 1 szt
śmietana kremówka 1/2 litra
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
masło 250 gram
płatki migdałowe 100 gram
herbatniki 6 paczek

Przepis i sposób przygotowania na: Toffi z herbatnikami

Obie mąki,budyń i jajko połączyć z 1,5 szkl.mleka.Resztę mleka zagotować z cukrami.Wlać przygotowaną mieszankę budyniową,zagotować i wystudzić,Masło utrzeć i dodawać po 1 łyżce budyniu.Śmietanę ubić,połączyć z rozpuszczoną żelatyną.Na dnie blaszki poukładać herbatniki,na nie wyłożyć krem a na wierzch ubitą śmietanę.Całość posypać płatkami migdałowymi.Dobrze schłodzić,aby herbatniki namiękły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 02.10.2013 11:47
Ciekawy pomysł
anemon 26.02.2013 00:12
Ciekawy przepis.
Seba 08.12.2012 10:00
smaczny deser
Angelika10 09.08.2012 23:34
świetne
Krystyna32 25.04.2012 10:06
pycha
ben-ka 24.12.2011 09:27
No i słodko ale czasami tak trzeba:)
Wacław 28.10.2011 11:49
pyszne !
Motorek 19.08.2011 10:29
super
IZABELA29 31.05.2011 10:17
słodkości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak