Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik miodowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
mąka 4 szklanki
miód 2 łyzki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
margaryna 50 g
śmietana 2 łyżki
cukier 1 szklanka
jajko 2 sztuki
ser biały 1 kg
mleko 4 łyżki
margaryna 250 g
cukier puder 1 sztuka
skórka z cytryny 1 sztuka
mąka ziemniaczana 50 g
polewa czekoladowa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik miodowy

Ciasto:
Miod i margaryne podgrzac, dodac smietane, make i sode. Zagniesc z jajkami i cukrem. Rozwalkowac na 3 placki, przelozyc na wylozone papierem blachy i piec 15-20 min w 180 stopni.
Masa:
Margaryne utrzec z cukrem, jajkami, zmielonym twarogiem i cukrem waniliowym. Gotowac 10 min. Pod koniec dodac make z mlekiem, skorke z cytryny. Ciasto przelozyc masa, polac polewa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak