Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto rzeszowiak

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet 1 łyżka
białko 7 sztuk
kawa rozpuszczalna 1 łyżka
cukier 200 g
mąka ziemniaczana 100 g
mąka pszenna 50 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 4 sztuki
cukier 3/4 szklanki
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
żółtko jajek 7 sztuk
mleko 500 ml
cukier waniliowy 1 sztuka
cukier 5 łyżek
mąka ziemniaczana 3 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
masło roślinne 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto rzeszowiak

Spód:
Bialka ubic z cukrem. Dodac oba rodzaje maki, ocet i proszek do pieczenia. Lyska wykladac porcje ciasta na natluszczona tortownice posypana bulka tarta. Oproszyc kawa.
Skladniki na biszkopt zmiksowac i wylac na spod. Piec 30 min w 180 stopniach.
350 ml mleka zagotowac z cukrem i cukrem waniliowym. Dodac oba rodzaje maki polaczeone z reszta mleka i zoltkami. Przestudzic, utrzec z maslem. Masa przelozyc biszkopt przekrojony wzdluz na pol i posmarowac wierzch.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak