Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mulatka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier 5 łyżek
mąka 3 łyżki
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa
margaryna 300 gram
masa krówkowa 1 puszka
rum 1 szkl
herbatniki 6 paczek
sok z cytryny 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mulatka

Białka ubić dodając cukier i żółtka.Mąkę przesiać z proszkiem i kakao i delikatnie połączyć z masą jajeczną.Piec ok.30 minut w 180 st.C
MASA: margarynę utrzeć z masą krówkową i dodać sok z 1/2 cytryny.
ciasto przekroić na trzy placki.Posmarować 1/3 masy kremowej,na to wyłożyć herbatniki maczane w rumie.Na herbatniki kolejną warstwę ciasta i kremu i tak do skończenia się składników.wierzch posmarować cienko kremem i posypać pokruszonymi herbatnikami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 26.12.2012 20:34
Ciekawy przepis.
Krystyna32 30.08.2012 17:36
pycha
ben-ka 12.02.2012 08:57
też by mi smakowało:)
Justa32 31.12.2011 17:25
pyszna
misia53 01.11.2011 20:15
fajne ,bo z masą krówkową..... lubie to!
smakoszek 09.07.2011 22:01
fajna
RenataZ-et 07.07.2011 23:13
brzmi zachęcająco :)
IZABELA29 03.06.2011 10:28
smaczniutko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak