Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka jak afrodyzjak.

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przyprawa do zup
ocet balsamiczny
lubczyk

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka jak afrodyzjak.

Składniki:
* 3 golonki z indyka
* 3 łyżki przyprawy do kurczaka pikantnej (ja użyłam Prymatu)
* 2 łyżki oleju
* 3 łyżki przyprawy do zup w płynie (u mnie Winiar)
* 2 duże gałązki lubczyku
* 2 łyżki octu balsamicznego
*
* jako dodatek u mnie młode ziemniaki z koperkiem i mizeria

Golonki umyć i osuszyć.Lubczyk opłukać, ew. podzielić na mniejsze gałązki.
Olej wymieszać z przyprawą do zup i octem balsamicznym.
Mięso natrzeć olejem, obficie posypać przyprawą do kurczaka pikantną.Ułożyć w pojemniczku,obłożyć lubczykiem.Przykryć i wstawić najlepiej na noc do lodówki.
Mięsko piec w rękawie przez ok.1 godzinę w temp.200 stopni.Ew. posolić do smaku,choć niekoniecznie.
Ja podałam z młodymi ziemniaczkami i mizerią z ogórka z dodatkiem rzodkiewki.Mizeria była z kefirem, aby było lżej na talerzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 28.08.2013 09:28
cos pysznego !!!
adam1f 21.09.2012 00:34
dobra
misia53 28.12.2011 01:00
uwielbiam goloneczkę choć nie powinnam ani popatrzeć na ną...
SmacznaPyza 02.06.2011 10:36
bardzo lubię lubczyk więc coś dla mnie!
pawel6 31.05.2011 11:29
wygląda rewelacyjnie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak