Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycel holsztyński

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznycle wieprzowe 4 szt
olej 2 łyżki
jajko 4 szt
filety z sardeli 4 szt
masło 1 łyżka
kapary 3 łyżki
mieszanka pikli 1 słoik
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycel holsztyński

Mięso opłucz zimną wodą, osusz. Na dużej patelni rozgrzej olej i na nim smaż sznycle z każdej strony ok 4 min. Wyjmij z patelni, oprósz solą i pieprzem. Umieść w piekarniku o temp 50 stopni. W tłuszczu po smażeniu mięsa stop masło. Na nim usmaż 4 jajka sadzone. Na każdym sznyclu ułóż jajko. Udekoruj kaparami. Podawaj z chlebem i piklami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pycia9 02.12.2012 19:12
super pomysł
Wafelek2601 28.11.2012 09:02
Fajny pomysł
Wafelek2601 28.11.2012 09:02
Fajny pomysł
Robert10 23.06.2012 19:25
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak