Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piankowa pychotka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
mąka 3/4 szkl
cukier 3/4 szkl
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
czekolada mleczna 1/2 szt
krem budyniowy
małe beziki 300 gram
krówki 250 gram
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Piankowa pychotka

Białka ubić na sztywno,dodać cukier i żółtka.Wymieszać delikatnie z mąką i proszkiem do pieczenia.Czekoladę zetrzeć na tarce i dodać do ciasta.Wyłożyć na blaszkę i piec ok.30 minut w 180 st C.
KREM: 2 szkl.mleka, 2 budynie śmietankowe, 3 żółtka, 1/2 szkl.cukru, 200gram masła.
1 szkl.mleka zagotować.W drugiej szkl.mleka wymieszać budynie,żółtka i cukier.Masę wlać do gotującego się mleka,ciągle mieszając.Wystudzić.Masło utrzeć dodając po 1 łyżce budyniu.Krem wyłożyć na wystudzone ciasto.Na wierzchu poukładać małe beziki.
masło rozgrzać,dodać krówki.Dobrze wymieszać ,żeby się składniki połączyły.Masą krówkową polać beziki.Można zastąpić roztopioną gorzką czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 23.02.2014 12:17
na pewno to jest pychotka :-)
Seba 15.11.2013 10:36
fajna nazwa
berys18 09.10.2013 08:41
fajna pychotka
kate.500 14.07.2013 20:22
pyszna pianka
Grażyna13 12.07.2013 20:49
Co za pyszności :)
Krystyna32 25.08.2012 08:44
extra
sunnymood 26.04.2012 16:56
Super
Teresa19 31.12.2011 16:58
pyszne
MAŁY 24.11.2011 18:54
super przepis
smakoszek 24.07.2011 20:29
świetne
smakoszek 24.07.2011 20:29
świetne
smakoszek 24.07.2011 20:29
świetne
smakoszek 24.07.2011 20:29
świetne
RenataZ-et 07.07.2011 23:12
faktycznie pychotka!!
RenataZ-et 07.07.2011 23:11
faktycznie pychotka!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak