Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijaniec z ciasta ziemniaczanego

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ugotowane ziemniaki 75 dkg.
jajko 2 szt.
mąka 4 łyżki
cebula 1 szt.
tłuszcz 1 łyżka
Sól, pieprz, majeranek
Nadzienie:
pieczarki 10 dkg
jajko 1 szt.
Do wysmarowania blachy:
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
wołowina 20 (gotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijaniec z ciasta ziemniaczanego

Na początku szykujemy nadzienie. Pieczarki podsmażyć z cebulą i zmielić razem z gotowanym mięsem. Dodać jajko, przyprawić do smaku, wymieszać.
Zmielić ugotowane ziemniaki, wymieszać z jajkami, a następnie dodać soli, pieprzu, majeranku, mąkę i zrobić ciasto.
Rozwałkować je nadając kształt prostokąta, posmarować nadzieniem, zwinąć. Włożyć do wysokiej, wąskiej blachy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką. Upiec.
Podawać na gorąco najlepiej z sosem chrzanowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak