Zawijaniec z ciasta ziemniaczanego

Zawijaniec z ciasta ziemniaczanego

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ugotowane ziemniaki

    75 dkg.
  • jajka

    2 szt.
  • mąka

    4 łyżki
  • cebula

    1 szt.
  • tłuszcz

    1 łyżka
  • Sól, pieprz, majeranek

  • Nadzienie:

  • pieczarki

    10 dkg
  • jajko

    1 szt.
  • Do wysmarowania blachy:

  • tarta bułka

    1 łyżka
  • wołowina

    20 (gotowana)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na początku szykujemy nadzienie. Pieczarki podsmażyć z cebulą i zmielić razem z gotowanym mięsem. Dodać jajko, przyprawić do smaku, wymieszać.
Zmielić ugotowane ziemniaki, wymieszać z jajkami, a następnie dodać soli, pieprzu, majeranku, mąkę i zrobić ciasto.
Rozwałkować je nadając kształt prostokąta, posmarować nadzieniem, zwinąć. Włożyć do wysokiej, wąskiej blachy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką. Upiec.
Podawać na gorąco najlepiej z sosem chrzanowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat