Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasteczka zbożowe z miodem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód 170 g
margaryna Kasia 25 g
sezam 1 szklanka
pestki dyni 0,5 szklanki
słonecznik łuskany 0,5 szklanki
płatki migdałowe 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: ciasteczka zbożowe z miodem

W misce mieszamy wszystkie ziarna razem. W rondelku rozpuszczamy maslo, dodajemy miod i podgrzewzamy ok 3 min. Nastepnie przelewamy maslo z miodem do ziaren i formujemy plaskie placki, ukladajac je na papierze do pieczenia. Pieczemy w piekarniku ok 20 min na 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 31.05.2012 22:16
uwielbiam takie
Grazyna0211 02.07.2011 18:16
super
Margo1 05.06.2011 13:14
pyszne
Kate131 01.06.2011 13:57
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak