Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z truskawkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jajko 1
sól szczypta
truskawki
woda 3/4 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z truskawkami

Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić w niej wgłębienie, dodać jajko oraz sól. Stopniowo dodając ciepłą wodę i wyrabiać ciasto. Ciasto podzielić na części i każdą z nich rozwałkować. Szklanką wycinać kółka, na środek kłaść truskawki, składać na pół i zlepiać brzegi. Gotować do miękkości w lekko osolonej wodzie.
Podawać ze śmietaną i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 07.06.2011 22:06
uwielbiam pierogi z truskawkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak