Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluseczki z drobiowych wątróbek

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 6 szt
mąka 1 łyzka
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
jajko 1 szt
cebula 1 szt
bulion 2 litry
sól do smaku
pieprz do smaku
makaron nitki 250 gram

Przepis i sposób przygotowania na: kluseczki z drobiowych wątróbek

Wątróbki umyć ,osuszyć i zmielić razem z cebulką.Dodać resztę składników i wymieszać.Zagotować bulion i odlać 1 litr.Nabierać łyżką stołową porcję ciast i wrzucać na gotujący się bulion.Gotować ok.5 minut.Połączyć z drugą częścią bulionu.ugotować makaron i połączyć z bulionem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 16.03.2013 09:01
ciekawe danie
misia53 16.03.2013 00:28
coś innego, warto spróbować
Krystyna32 18.08.2012 08:43
extra
Iwona51
Iwona51 25.11.2011 09:55
pycha
ben-ka 20.11.2011 22:53
no to i ja muszę zrobić:)
Ania67 19.07.2011 09:17
też takie robię- są naprawdę pyszne
MAR3STA 13.07.2011 23:37
takich jeszcze nie robiłam, a warto;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak