Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiona mięsna

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczaw 4 garście
żeberka wieprzowe 20 dag
kostka mięsna 2
seler korzeniowy średniej wielkości 1/4
pietruszka 1
ziele angielskie 3
Liść laurowy suszony Prymat 3
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1 łyżeczka
kolendra 1/2 łyżeczki
ziemniaki 5

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiona mięsna

Do zimnej wody wrzucamy żeberka. Gdy się zagotują i zbierzemy szum dodajemy pokrojone warzywa, kostki oraz przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, pieprz kolorowy oraz kolendrę. Całość gotujemy na wolnym ogniu ok. 15 minut po czym dodajemy pokrojone jak na frytki ziemniaki. Świeżo zebrany młody szczaw myjemy i drobno szatkujemy wraz z ogonkami. Gdy ziemniaki będą miękkie dodajemy szczaw do zupy i gotujemy całość ok. 1h. Zupę podajemy zabieloną z połówką jajka na talerzu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 02.12.2012 10:07
Pyszna zupka, taką lubię
Mati13 26.02.2012 17:12
jeszcze takiej nie jadłem
ben-ka 22.02.2012 20:34
na żeberkach to ja lubię:)
Żaneta1 05.12.2011 12:39
super
Mirka-Ludomila 22.07.2011 09:05
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak