Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kruche babeczki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1,5 Szklanki
cukier 2/3 szklanki
jajko
masło 10 dag
kremówka 1/2 szklanki
cukier waniiowy

Przepis i sposób przygotowania na: kruche babeczki

Do mąki dodać cukier i masło. Całość posiekać nożem aż powstaną grudki. Dodać jajko i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć je w folię i włożyć do lodówki. Następnie wylepić nim formy do babeczek piec do uzyskania złotego koloru. W tym czasie ubić kremówkę z cukrem pudrem. Po ostudzeniu każdą jedną babeczkę napełnić kremówką i udekorować owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 10.06.2012 22:32
Smakowite.
forgielka 02.04.2012 08:21
pyszne
rzenia15 15.03.2011 20:21
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak