Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle serowe ze Szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biały ser 500 g
ziemniaki 500 g
jajko 2 szt
mąka 100 g
szpinak 500 g
czosnek 2 ząbki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle serowe ze Szpinakiem

Szpinak opłucz, blanszuj 5min. posiekaj. Dopraw czosnkiem, solą i pieprzem. Ziemniaki ugotuj, zmiel z serem. Dodaj jajka, mąkę. Zagnieć ciasto. Uformuj wałek średnicy 4cm i pokrój go na kawałki 3cm. Na środku każdego ułóż łyżkę szpinaku, zlep i uformuj knedle. Knedle wrzucaj na wrzątek. Zagotuj. Gotuj przez 4 min. od wypłynięcia. Podawaj polane masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak