Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w sosie z białej czekolady

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 szt
sok z cytryny
czosnek 1 ząbek
kremówka 200 ml
biała czekolada 1/2 szt
rokpol 50 g
Pieprz biały mielony Prymat
sól
brzoskwinie w puszce 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w sosie z białej czekolady

Udka kurczaka natrzyj pieprzem i solą z dodatkiem zmiażdżonego ząbka czosnku. Skrop sokiem z cytryny. Przykryj i odstaw na 30 min do lodówki. Udka zarumień na oleju. Podlej kilkoma łyżkami wody i duś na wolnym ogniu około 10 min. Przygotuj sos. W rondelku zagotuj śmietanę. Odstaw z ognia. Włóż połamaną czekoladę i ciągle mieszając rozpuść. Dodaj starty ser. Sos dopraw pieprzem. Naczynie do zapiekania wysmaruj masłem, ułóż udka i pokrojone brzoskwinie. Polej sosem. Zapiekaj 6 min w piekarniku nagrzanym do 200*C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak