Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bulion Drobiowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka 2 szt
marchew 4 szt
cebula
pietruszka 2 sz
seler
ziele angielskie
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Bulion Drobiowy

Udka kurczaka zalej 2 litrami wody. Obierz warzywa. Podgrzewaj na małym gazie, uważając, by wywar nie wrzał. Zdejmuj z wierzchu szumowiny. Dodaj przyprawy. Dołóż warzywa oraz cebulę zarumienioną na palniku. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu 1,5 - 2 godzin. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak