Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki kijowskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koperek pęczek
mięso wołowe 60dag
cebule 3
korniszony 3
jajko 2
nasturcja 1łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1łyżka
zsiadłe mleko 1szkl
olej 1\\2szkl
przecier pomidorowy 1łyżka
cukier 1łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki kijowskie

Mięso,cebulę i nasiona nasturcji zmielić.Wymieszać ,dodać przecier pomidorowy ,wódke,sól,pieprz i tartą bułkę.Wbić jajka i wyrobić reką.Uformować podłużne kotlety,usmażyć na złoto na oleju.Przełożyć do rondla ,wlać zsiadłe mleko,dodać drobno posiekane korniszony obrane ze skórki ,posiekany koperek i cukier,dusić chwilę pod przykryciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak