Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z farszem szpinakowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Farsz:
szpinak mrożony 1 opakowanie
czosnek 2 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
masło 1 łyżeczka
bryndza 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z farszem szpinakowym

Ciasto na pierogi przygotowujemy wg sprawdzonego przepisu. Szpinak podduszamy delikatnie na masle, dodajemy ser, zgnieciony czosnek i całość delikatnie dusimy 2-3 minuty. Zagęszczamy bułką tartą, studzimy.
Farszem nadziewamy pierożki, zlepiamy i gotujemy w osolonej wodzie. Podajemy polane masłem z cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak