Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szparagi w indyczych roladkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 1 pęczek
cytryna 1/2 szt.
olej do smażenia
sól
cukier
brokuły kilka różyczek
ziemniaki jako dodatek
indyk 6 sznycel

Przepis i sposób przygotowania na: szparagi w indyczych roladkach

Szparagi umyj, obierz, ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżeczki cukru oraz soku z cytryny. Po ugotowaniu schłódź je dokładnie w zimnej wodzie.
Sznycelki z indyka lekko i ostrożnie rozbij, oprósz je delikatnie solą i pieprzem. Odłóż na kilka minut.
Po kilku minutach na każdym rozbitym sznyclu układaj po 2-3 przycięte szparagi. Pozwijaj je w roladki i zepnij wykałaczkami, aby się nie rozwijały.
Roladki smaż na rozgrzanym tłuszczu po kilka minut z każdej strony, aż lekko się zezłocą.
Roladki ze szparagami serwuj z gotowanymi ziemniakami i brokułami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 08.03.2013 11:49
To bardzo pomysłowe i smaczne danie :)
Natalia40 13.05.2012 10:33
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak