Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lukier ponczowy I

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 30 dag
esencja herbaciana 1 łyżka
koniak 1 łyżka
woda 1/4 szkalnka

Przepis i sposób przygotowania na: Lukier ponczowy I

Cukier zalewamy przegotowaną wodą, gotujemy syrop. Kiedy zgęstnieje dodajemy sok z cytryny, koniak, esencję. Ucieramy na gładką masę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak