Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kaszka po dworsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukru 20 dag
siekanych migdałów 5 dag
mrozonych malin 25dag
soku z cytryny lyzeczka
mleko 1/2 l
cukier waniliowy 1
cytryna 1
jajko 2
kaszy mannej 5dag

Przepis i sposób przygotowania na: kaszka po dworsku

skarmelizować 10 dag cukru na zloty kolor.wymieszać z migdałami .folię aluminiową posmarować tłuszczem .na tym posmarować migdały w karmeku.ostudzić.maliny wymieszac z sokiem z cytryny i 5 dag cukru rozmrożić. obrać skórkę z cytryny zagotować z mlekiem reszta cukru i cukrem waniliowymbialka jajek oddzielic od żółtek skórkę z cytryny wyjąć z mleka.do mleka dosypać kaszkę wymieszac odstawić na 5 min.mieszajac dodawac po jednym żółtku .ostudzic.ubic piane z bialek polaczyć z kaszką ,wlać do pucharków ,schlodzić posypać migdałami w karmelu.podać z przetartymi malinami!!!!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena40 16.12.2011 12:16
MUSI BYC WSPANIAŁA. NAPEWNO ZROBIĘ W NAJBLIŻSZYM CZASIE.
Kate131 20.07.2011 08:55
musi byc pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak