Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1/2 kostki
czekolada mleczna 1/2 tabliczki
śmietanka kremowa 300 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
cukier puder 1/2 szklanki
woda 60 (gorąca)
twaróg 500 (mielony)
herbatniki czekoladowe 200 kruche

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno

Ciastka pokruszyć, dodać do nich stopione masło, wymieszać. Okrągłą blaszkę wyłożyć folią aluminiową. Na spód położyć masę z ciastek i masła, ugnieść, wstawić do lodówki. Czekoladę rozpuścić z 2 łyżkami śmietany, ostudzić. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Śmietanę ubić. Twaróg wymieszać z cukrem pudrem. Dodać do niego śmietanę, wymieszać. Do twarogowej masy wlać powoli ciepłą (nie gorącą) żelatynę, wymieszać. Wyłożyć na spód z ciastek i masła. Na wierzch polać roztopioną czekoladę, zrobić ozdobne esy-floresy. Schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 07.01.2013 21:42
Doskonałe ciasto. Poproszę kawałeczek.
cooleczka 24.05.2012 10:43
bardzo lubię :)
Ziabela 19.08.2011 13:45
o wlasnie takie by zjadla
Weronika_eM 30.05.2011 21:08
pyszności
Sylwia88 30.05.2011 12:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak