Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolowy mix

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 400 gram
pieczarki 150 gram
fasolka szaragowa 300 gram
papryki kolorowe 2 szt
cebula 1 szt
seler naciowy 3 łodygi
czosnek 4 ząbki
olej 4 łyżki
bulion 1 szkl
śmietana 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolowy mix

Fasolkę oczyścić i ugotować.Filet oczyścić z błonek i zbędnego tłuszczu.Pokroić w kostkę i podsmażyć.Dodać pokrojone warzywa i wszystko razem dusić z dodatkiem bulionu ok.20 minut.Przyprawić solą,pieprzem i podlać śmietaną.Fasolkę wyłożyć na półmisek,wyłożyć na nią sos warzywno- mięsny.Całość posypać posiekanym tymiankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 09.05.2013 14:18
Pyszne danie
Wacław 25.05.2012 09:55
fajne danie !
Krystyna32 09.05.2012 07:20
extra
zuzanna_z 30.04.2012 13:08
jeszcze nie jadłam
IZABELA29 07.08.2011 11:01
smaczniutko
IZABELA29 24.06.2011 11:43
na pewno jest
ben-ka 24.06.2011 08:33
to musi być smaczne!
Ania67 10.06.2011 22:29
popieram
halinka1011 30.05.2011 11:15
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak