Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 podwójne sztuki
cebula 2 sztuki
boczek wędzony 20 dkg
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
oregano 1 łyżeczka
bazylia 1 łyżeczka
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 2 łyżki
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
olej 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z boczkiem

Mięso pokroić w grubą kostkę. Olej wymieszać z ziołami, przyprawą do kurczaka i solą. Zalać mięso, odstawić na min.1 godzinę. Boczek pokroić w grube półplasterki, cebulę w krążki. Na patyczki do szaszłyków nakładać na przemian kawałek mięsa, cebuli i boczku. Piec na grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 27.03.2012 16:34
bardzo lubię szaszłyki,fajny przepis
alaaa 10.11.2011 15:57
same pyszności,wspomnienie lata
Weronika_eM 30.05.2011 21:08
uwielbiam
Małgorzata113 30.05.2011 11:08
świetny przepis
suzana 30.05.2011 10:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak