Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paryski mazurek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 15 dag
mleko 1 łyżka
masło 10 dag
cukier puder 5 dag
ciasto maslane
mąka 5 dag
cukier puder 5 dag
masło 5 dag
jaja 2 sztuki
marmolada do przełożenia
lubier

Przepis i sposób przygotowania na: Paryski mazurek

Mąkę z masłem siekamy nożem, dodajemy cukier, jajko, mleko. Szybko wyrabiamy ciasto i wkładamy do lodówki. Pieczemy placek oraz wałeczek. Placek kruchy smarujemy marmoladą i układamy na nim drugi placek maślany (masło ucieramy z cukrem, dodajemy jajka, na końcu mąkę).Brzegi ciasta obramowujemy wałeczkiem i pieczemu około 25 minut. Oblewamy lubierem i dekorujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szyba 30.05.2011 11:40
smakowite
eduszo
eduszo 30.05.2011 11:19
Napewno dobre.
pioge7 30.05.2011 09:05
doskonałe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak