Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek polski

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
cukier puder 10 dag
masło 15 dag
jaja 2 sztuki
marmolada
lukier
śmietana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek polski

Mąkę z masłem siekamy nożem, dodajemy cukier, jajko, śmietanę. Szybko wyrabiamy ciasto i wkłądamy do lodówki. Pieczemy dwa placki - jeden gładki, drugi z ozdobnym wałeczkiem. Studzimy je. Placek gładki smarujemy marmoladą i układamy na nim drugi placek, znów smarujemy marmoladą. Oblewamy lubierem i dekorujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szyba 30.05.2011 11:29
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak