Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marchew po francusku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 60 dkg
masło 3 łyżki
kapary 1 łyżka
sól
cukier do smaku
szalotka 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: marchew po francusku

Marchewkę myjemy obieramy i kroimy w kostkę,zalewamy małą ilością wrzącej osolonej wody z dodatkiem cukry i łyżki masła,gotujemy do miękkości.Cebulki obieramy sparzamy,odsączamy i podsmażamy na maśle,skrapiamy rosołem i dusimy 25 min,następnie łączymy z marchewką i odsączonymi kaparami,chwilę podduszamy i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 10.02.2012 18:05
świetny przepis
Krystyna32 25.11.2011 01:22
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak