Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kawior z bakłażanów.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

oliwa 1 szkl
sól - do smaku
pieprz - do smaku
natka pietruszki 1 pęczek
majonez 2 łyzki
ocet winny - do smaku
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: Kawior z bakłażanów.

Bakłażana upiec w piekarniku,obrać i posiekać drewnianym nożem /od metalowego zrobi sie czrany/.Masę włozyć do makutry i drewniana łyzka ucierając dolewać stopniowo olej - tak długo aż uzyskamy pulchna masę.Natke bardzo drobno posiekać ,dodac do masy i ciągle ucierając wlać ocet winny oraz przyprawy.
Na konec wymieszac z majonezem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 11.09.2013 21:41
Nigdy nie robiłam, ani nie jadłam, bo bakłażany lubię od niedawna i jeszcze niewiele z nich gotowałam. Też mi się podoba Twój sposób podania.
Ada-Gaba 20.06.2013 07:10
ciekawie podane
kate.500 14.05.2013 20:49
pyszne jedzonko
Grażyna13 28.04.2013 19:21
Bardzo smaczne danie :)
alaaa 01.10.2012 20:00
ciekawie podałaś
Motorek 16.09.2012 20:28
Super
caralajna 23.07.2012 09:08
podoba mi się :)
IZABELA29 01.07.2012 09:47
coś innego niż zwykle.
kuklik 28.01.2012 09:28
a to ci nowo??
aacaac 26.12.2011 07:50
super
pacpaw 02.11.2011 20:14
na taki kawior bakłażanowy tez bym się skusił
barbara11561 18.09.2011 20:00
no proszę ,jak elegancko :)
IZABELA29 24.08.2011 10:56
pyszne muszę zrobić
IZABELA29 04.07.2011 08:32
wow ale propozycja ...wykwintnie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak