Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kalafior pod beszamelem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior
margaryna 1/4 kost.
mąka 1 łyżka
mleko 1 szkl.
śmietana 18 proc 1/2 szkl.
jajko
sól
cukier
pieprz
tłuszcz do formy
ser żółty 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: kalafior pod beszamelem

kalafior umyć podgotować w osolonym wrzątku,naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i wysypać tartą bułką ułożyć w nim osączony kalafior,przygotować sos,masło rozpuścić w rondelku wymieszać z mąką połączyć z mlekiem i śmietaną zagotować,zestawić z ognia przyprawić sos do smaku solą,cukrem i pieprzem świeżo zmielonym oraz połączyć z surowym jajkiem dokładnie wymieszać i polać kalafior posypać startym serem i zapiec w piekarniku w 180st,na rumiany kolor,podawać zaraz po zapieczeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 14.11.2013 09:26
fajny pomysł
Wafelek2601 03.05.2012 00:15
super
Angelika10 04.11.2011 21:45
mniam
MAR3STA 31.05.2011 22:32
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak