Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik z rabarbaru z lodami truskawkowymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 500 g
lody truskawkowe 1 szt
cukier 1\\3 szklanki
wino białe wytrawne 50 ml
truskawki świeże 200 g
laska wanilii 1 szt
mąka kukurydziana 1 łyżka
mięta do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik z rabarbaru z lodami truskawkowymi

Umyj rabarbar i pokrój na małe kawałki. Umyj truskawki, usuń szypułki i pokrój na mniejsze części. Wrzuć do garnka pokrojony rabarbar, zalej wodą, dodaj truskawki, cukier, wino i gotuj przez ok. 15 minut. Przelej zupę przez sito do drugiego garnka, zagrzej na wolnym ogniu z przekrojoną wzdłuż laską wanilii. Wymieszaj mąkę kukurydzianą z 2 łyżkami wody, a następnie dodaj do zupy, doprowadź do wrzenia i odstaw do ostygnięcia. Usuń wanilię, zamieszaj i schłódź. Chłodnik podawaj z lodami, udekorowany listkami mięty.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 16.09.2011 13:09
super pomysł
Iwona45 24.07.2011 23:37
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak