Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe serca z jabłkami i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serca drobiowe 200 g
cebula 2 szt
Grill przyprawa klasyczna Prymat duża szczypta
Papryka słodka mielona Prymat duża szczypta
Papryka ostra mielona Prymat duża szczypta
sól szczypta
keczup 1 łyżka
sos sojowy ciemny 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
bazylia duża szczypta
Czosnek suszony Prymat duża szczypta
majeranek duża szczypta
jabłko 1 szt
cynamon 1 łyżeczka
cukier do posypania
ryż 100 g
pieczarki 15 dkg
sos chili 1 (słodki)

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe serca z jabłkami i pieczarkami

Serca dokładnie myjemy i wkładamy do miski. Do serc dodajemy koncentrat pomidorowy, bazylię, czosnek, majeranek, paprykę słodką, ostrą i chilli, sól, keczup i sos sojowy ciemny i chilli. Wszystko dokladnie mieszamy. Na blasze układamy folię aluminiowa i układamy na niej serca. Jabłk0 obieramy i myjemy a następnie kroimy na kawałeczki i posypujemy cukrem i cynamonem. Cebulkę obieramy, kroimy w półtalarki i razem z jabłkami kładziemy na folii z sercami (nie mieszamy). Ryż gotujemy na miękko. Pieczarki myjemy, kroimy i dusimy na patelni około 20 minut. Serca, jabłka i cebulkę okrywamy folią i wkladamy do nagrzanego do 150 stopni piekarnika na około 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 13.02.2012 14:43
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak