Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pory po grecku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pory małe cienkie 80 dkg
olej 3 łyżki
wino białe wytrawne 100 gram
ketchup 3 łyżki
sól do smaku
cukier
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: pory po grecku

Pory oczyszczamy odcinamy korzonki i górne liście,dokładnie myjemy i kroimy na 5 cm kawałki i zalewamy wrzącą wodą,gotujemy 3 min odcedzamy i mieszamy z olejem i winem i dusimy do miękkości,pod koniec duszenia dodajemy ketchup i przyprawy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Halusia 30.09.2011 14:18
Fajny przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak