Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pory po chińsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pory małe cienkie 80 dkg
ketchup 4 łyżki
natka pietruszki
oliwa 3 łyżki
rodzynki 40 gram
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pory po chińsku

Pory oczyszczamy odcinamy korzonki i górne liście,następnie zalewamy wrzącą osoloną wodą z dodatkiem cukru i gotujemy ok 10 min pod przykryciem.Po ugotowaniu wykładamy na półmisek posypujemy opłukanymi rodzynkami i polewamy oliwą wymieszaną z ketchupem i posiekaną natką pietruszki.Zostawiamy w chłodnym miejscu na 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 29.05.2011 17:27
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak