Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pory po hiszpańsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pory 70 dkg
cebule 2 szt
pomidory 2 szt
tłuszcz 2 łyżki
boczek wędzony 15 dkg
mąka 1 łyżka
sól do smaku
cukier do smaku
czosnek
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pory po hiszpańsku

Pory oczyszczamy odcinamy korzonki i górne liście kroimy wzdłuż na dwie połówki i myjemy pod bieżącą wodą,i kroimy na 3 cm kawałki sparzamy je wodą i odcedzamy.Cebulę obieramy i drobno kroimy,boczek kroimy w kostkę częściowo go stapiamy dodajemy cebulę i podsmażamy,dodajemy ją do porów skrapiamy wodą i dusimy do miękkości.Pomidory sparzamy obieramy ze skórki i kroimy w cząstki.Rozgrzany tłuszcz mieszamy z mąką i zasmażamy nie rumieniąc,łączymy z pomidorami i przyprawami,chwilę podduszamy i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 10.04.2012 18:42
fajne :)
Krystyna32 30.11.2011 00:06
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak