Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pręga z kwaszoną kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule 2
tłuszcz 3łyżki
pręga wołowa 1 1\\2kg
sól 1 łyżeczka
pieprz 1\\3łyżeczki
kapusta kwaszona 65dag
Liść laurowy suszony Prymat 1
wrzątek szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Pręga z kwaszoną kapustą

Mięso pokroić w dużą kostkę,zrumienić na gorącym tłuszczu ,wyjąć na talerz.Cebulę obrać ,posiekać ,włożyć na rozgrzany tłuszcz,smażyć na ciemnozłoty kolor,mięso włożyć do cebuli.przyprawić solą i pieprzem wymieszać,przykryć,dusić na małym ogniu przez 30min .Kapustę posiekać ,włożyć do mięsa ,zamieszać dusić 15min.Dodać listek laurowy ,wlać wrzącą wodę ,dusić 1godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak