Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 30 dag
kiełbasa śląska 30 dag
marchew 1 sztuka
cebula 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
kość wieprzowa 1 sztuka
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat wg uznania
mąka 1 łyżka
margaryna 1 łyżka
Kucharek przyprawa do potraw do posypania
boczek 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Dzień wcześniej namoczyć fasolę. Na drugi dzień wstawić na ogień i dodać: pokrojoną kość, marchew, cebulę. Posolić. Gotować aż fasola będzie miękka. W między czasie na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę i boczek. Gdy fasola będzie miękka, dodać pokrojoną kiełbasę z boczkiem, koncentrat pomidorowy, przyprawić kucharkiem i pieprzem, zagęścić zasmażką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 05.07.2011 11:23
bardzo lubię
Juleczka20 14.06.2011 14:08
pycha:) dawno nie jadłam
malaczarna23 01.06.2011 21:35
super
evita0007 01.06.2011 15:31
uwielbiam ,,mmmm :)
aginaa 31.05.2011 08:40
pyszne, uwielbiam taka fasolke

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak