Kartoflanka z zacierkami

Kartoflanka z zacierkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • olej

    2 łyżki
  • bulion drobiowy

    3 kostki
  • liść laurowy

  • gałka muszkatołowa mielona

  • suszony grzybek

  • ziemniaki duże

    4 szt
  • sól

  • parówki

    6 szt
  • natka pietruszki

  • zacierki: mąka

    1 szklanka
  • jajko

    1 szt
  • woda

    1-2 łyżki
  • pieprz czarny ziarnisty

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Włoszczyznę obrać, umyć i poszatkować. Podsmażyć w garnku na oleju. Zalać 2,5 litra wody, wrzucić kostki bulionowe, liść laurowy, gałkę muszkatołową, pieprz, grzybek i gotować 15 minut. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, gotować aż będą miękkie, doprawić do smaku. Przygotować zacierki. Z ciasta odrywać małe kawałki i wrzucać na gotującą się na małym ogniu zupę, wymieszać gotować 2-3 minuty. Z parówek zdjąć osłonki pokroić na plasterki, wrzucić do zupy i zagotować. Przed podaniem p[osypać natką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rosik93

19.08.2010 17:20
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat